perjantai 10. syyskuuta 2010

Foliokypärä päähän


Salaliittoteorialla on nykyisin sanana niin laaja merkitys, että se ei enää oikeastaan sano mitään. Salaliitoista on tullut julkisia ja siihen on eittämättä syynä sosiaalinen media, joka verkottaa ihmiset maailman ympäri. Siis ainakin ne ihmiset, joilla on pääsy nettiin. Sähköinen media täydentää kuvaa.

Yksi tunnetuimmista salaliittoteorioista on virallinen kertomus yhdeksän vuotta sitten tapahtuneesta hyökkäyksestä WTC:n kaksoistorneihin. Teosta syytetään Osama bin Ladenia ja hänen liittolaisiaan. Amerikkalaiset itse kouluttivat Osaman yhdessä talebanien kanssa Neuvostoliittoa vastaan käytyyn sotaan. Kyy povella on siis muuttunut viholliseksi, vaikka todisteita häntä vastaan ei 9/11-iskuista ole. Kaiken todennäköisyyden mukaan Osama on kuollut jo vuosia sitten.

Virallisen salaliittoteorian mukaan Afganistanin luolissa piileskelevät nuoret miehet olivat tehneet pirullisen suunnitelman hyökätä Yhdysvaltojen hermokeskukseen. Jotkut heistä olivat jopa suorittaneet pienkonelentäjäkurssejakin. Mattoveitset aseinaan nämä terroristi panivat polvilleen koko New Yorkin ilmapuolustusjärjestelmän. Samaan aikaan sattumalta käytiin sotaharjoituksia, joihin sisältyi täsmälleen sama hyökkäysskenaario.

Lukemattomat insinöörit, arkkitehdit, fyysikot ja toisinajattelijat eivät ole kuitenkaan jaksaneet tähän salaliittoteoriaan uskoa. Eniten ihmetystä on herättänyt se, että tornit tulivat alas lähes vapaan pudotuksen nopeudella ja räjähdys näytti hallitulta rakennuspurulta. Asiantuntijat ovat myös ihmetelleet, miksi talojen alastuloa seurasi pyroklastinen pilvi, jollainen syntyy vain tulivuorenpurkauksissa ja räjäytyksissä.

Samassa rytinässä sortui vielä kolmas rakennus, WTC-7, vaikka siihen ei osunut edes lentokonetta. Noin hiukan yli puolet New Yorkin kaupunginhallituksen jäsenistä ei tiennyt edes vielä viime kesänä, että myös WTC-7 tuhoutui.

Tapauksessa ihmeellisintä lienee, että WTC:n täystuhosta selvisi yhden epäillyn terroristin passi lähes vahingoittumattomana. Pentagonin rakennuksen seinään törmäsi lentokone, jolla jäljistä päätellen ei ollut siipiä. Kaiken huipuksi neljäs lentokone katosi lähes jäljettömiin, jättäen putoamispaikalle vain kuopan, vaikka pieniä koneen osia kuulemma löytyi kilometrien päästä.

Lapsikin ymmärtää, että tässä on jotain hämärää. Jopa Simpsoneissa on tämän tästä intertekstuaalisia viittauksia rakennusten ihmeitä lähenteleviin räjäytyksiin. Iskujen jälkeen virallisen selityksen epäilijät oli helppo leimata salaliittoteoreetikoiksi, mutta ei enää. Koko sana on kärsinyt täydellisen inflaation, koska mitä tahansa epäilyä on alettu kutsua salaliittoteoriaksi.

Syyskuun iskujen virallisen selityksen epäilijöiden määrä kasvaa. Niille, jotka siihen vielä uskovat, voidaan perustellusti pian suositella foliokypärää, jossa vakiovarusteena on silmälaput. Täällä voi nähdä rinnakkain WTC-7:n alastulon ja hallitun räjähdepurkamisen.

Niin se käy, sanoi Vonnegut.

1 kommentti:

  1. Meininki on muuttunut tosikovaksi viimeaikoina.
    http://trustbus.weebly.com/1/post/2010/10/minktakia-maailmaa-muutetaan.html

    VastaaPoista