maanantai 11. huhtikuuta 2011

Sanoista tekoihin - Hakkapeliitta



Ensin kokoomus ilmoitti olevansa työväenpuolue. Seuraavaksi työväenpuolueeksi ilmoittautui perussuomalaiset. Taktiikka ei ole uusi. Samaa kokeiltiin jo 30-luvulla.

Nimimerkki ¨Valkoinen neekeri¨ kirjoitti Hakkapeliitta-lehdessä 1930 otsikolla ¨Sanoista tekoihin, punaisen työmaaterrorin lopettamiseksi¨: ”Valtakunnan isänmaallinen työvoima onkin jo hyvällä alulla järjestäytymistoiminnassaan. Viime kesänä perustettiin koko maan käsittävä Vapaa Työväenliitto, jonka tarkoituksena on yhdistää terveesti ajatteleva Suomen työväki puolukannasta riippumatta yhteistyöhön työväen henkisen ja aineellisen elämän kohottamiseksi. Liitolla, joka vastikään piti ensimmäisen edustajakokouksensa Tampereella, on jo paikallisosastot useissa maan tärkeimmissä liike- ja teollisuuskeskuksissa ja uusia on perusteilla. Järjestäytymistoiminta jatkuu kaikella sillä ripeydellä, mikä on hyvin ymmärrettävää, kun on kysymyksessä vapautuminen kommunistisesta painajaisesta ja pakkovallasta. Tervetullut on myöskin tieto siitä, että jo aikaisemmin perustettu Riippumaton Työväenliitto, joka nähtävästi pätevän johdon puutteessa ei hyvästä tarkoituksesta huolimatta päässyt todelliseen vauhtiin, on päättänyt lakkauttaa toimintansa ja yhtyä Vapaaseen Työväenliittoon. Se on oikeaan osunut päätös, sillä voimien keskittäminen on joukkotoiminnassa menestyksen ensimmäinen ehto.”

”Hyvää jatkoa hyvälle alulle!” toivottaa Valkoinen neekeri ja jatkaa:

Mutta tämän varsinaisen työväenjärjestön ohella on meillä olemassa kolme muuta koko maan käsittävää järjestöä, joitten ohjelmaan joko pääasiallisesti taikka tärkeänä osana kuuluu kommunismin vastustaminen sen kaikissa muodoissa – siis myöskin punaisen työmaaterrorin nujertaminen. Vastaperustetun Suomen Lukon olen jo esitellyt. Aivan saman ohjelman mukaan, vaikka suppeammissa rajoissa, toimii jo vuodesta 1923 Suomen Suojelusliitto, minkä lisäksi viime vuonna perustetun Vapaussodan Rintamamiesten Liiton ohjelmassa sanotaan, että liiton pääpyrkimyksenä on m.m. ¨vääjäämätön vaatimus n. k. valkoisiin työmiehiin kohdistuvan työmaa y. m. terrorin lujaotteisesta lopettamisesta¨. On sanomattakin selvää, että tarkoitettuun päämäärään pääsemiseksi näitten eri järjestöjen tulee toimia hyvässä yhteisymmärryksessä. minkäänlainen voimien hajottaminen ei saa tulla kysymykseen, vielä vähemmän keskinäinen kilpailu.”

Näin, osattiin sitä ennenkin. Eikä mitään uutta taivaan alla. Ulkoistaessaan äärioikeistolaisuuden perussuomalaisille, kokoomus voi keskittyä paremman väen etujen ajamiseen ja siirtää rahvaanomaisuuden leiman perussuomalasille. Kokoomuksen ei itse tarvitse liata omia käsiään, kun kaikki ääriainekset kerätään oikeistopopulististen tunnusten alle pois kirkasta kuvaa rumentamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti