torstai 14. huhtikuuta 2011

Hulluus huipussaan




”Fanaattisuus on sitä, että yrittää kahta kovemmin, vaikka on jo unohtanut mitä halua.” Tämä Santayanan huomio tuli mieleen, kun kuuntelin Timo Soinin (PSS) populistista vuodatusta isänmaanpuolustamisesta eilisessä suuressa vaalikeskustelussa. Samalla hän tuli paljastaneeksi suhteensa Natoon: kiekuessaan, että on pakko liittyä Natoon, jos puolustusmenoja leikataan. Siinä on oiva kiristyskapula ja Soinin todellinen Natokanta.

Aiheen elämänvastaisuuden huomioon ottaen, ihmettelin myös, ettei keskustelussa noussut esiin lainkaan sellainen vaihtoehto, että sota keinona ratkaista ongelmia kuuluu historian romukoppaan.

Tätä vaihtoehtoa eivät edes naiset tuoneet esille, ei edes kristillisten Päivi Räsänen. Tykinruuaksiko he ovat lapsensa maailmaan synnyttäneet!?

Sotaa ja sodan uhkaa pidetään maailmassa yllä vain sen takia, että se on tuottoisa bisnes. Sotateollisessa kompleksissa kiertää maailmassa rahaa jo yhtä paljon kuin huume- ja ihmiskaupassa ja uskallan väittää, että koko ajan on kyse myös samoista rahoista. Näitä arvopapereita löytyy varmaankin aika monesta salkusta, sillä niin kova into tuhoamiseen tuntuu olevan. Ja helppoahan se on. Tuhoaminen on paljon helpompaa kuin rakentaminen.

Ainoa järki-ihminen porukassa tuntui olevan Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki. Hän moitti toisia keskustelijoita siitä, että nämä kavahtavat eläkkeiden indeksikorotusta, mutta ovat valmiita puolustushankinnoissa pitämään yllä superindeksiä. Tässä tuhotyössä määrärahoista ei ole pulaa, vaan puolustusmenojen korotukset hoidetaan indeksin mukaan ja vielä kaksi prosenttia nokkiin.

Eikä Suomea edes uhkaa mikään. Suomalaiset militaristit kyllä ynsyävät maailman sotiin sellaisella innolla, että soisin näiden salolaisten pistävän kypärän päähänsä ja lähtevän siltä istumalta. Kun Suomi joka puolella maailmaa sotkeentuu kaikenlaisiin konflikteihin, niin kohta meilläkin bussit räjähtelevät ja tämä kai on tarkoitus. Sotimalla eivät sodat lopu niin kuin on nähty. Sodat synnyttävät uusia sotia.

Isänmaanpuolustamisestakin oltiin huolissaan niin kuin aina. Suomessa on liki miljoona köyhää. Heidän asioittensa kuntoon saattaminen olisi parasta maanpuolustusta, mutta tähän ei sotahullujen ymmärrys yllä.

Schopenhauerin entropianlain mukaan: ”Jos lusikallinen viiniä lisätään tynnyrilliseen jätevettä, saadaan jätevettä. Jos lusikallinen sontaa pannaan tynnyrilliseen viiniä, saadaan jätevettä.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti