maanantai 11. huhtikuuta 2011

ERVV – EVM – EVVK – Vasemmisto velkasaneerauksen puolesta


Tv-ykkösen aamun talousviisaissa alkoi jo neuvottomuus olla se päällimmäinen asia, miten tähän velkakriisiin nyt oikein pitäisi suhtautua. Eikä siitäkään tuntunut olevan täyttä varmuutta, onko kyseessä pankkikriisi vai velkakriisi vai mikä ihmeen kriisi.

Varmalta näytti vain rahan tarve. Rahaa pitäisi laittaa pankkien pelastamiseen ja sitä kautta tietysti rikkaiden pelastamiseen ja pääomittamiseen, jotta koronkiskonta ja pelit voisivat jatkua.

Panemalla kaikki Euroopan valtiot takaamaan rahalaitosten holtitonta rahankäyttöä, velkaannutetaan kaikki yhteiskunnat. Ja kun kaikki ovat korviaan myöden veloissa, niin sitten onkin aika kiskaista korot korkealle ja aloittaa realisointi. Velkojen ja niiden korkojen maksamiseksi ovat kaikki veronmaksajat ripustettu ikuisiksi ajoiksi hirteen, josta ei niin vain lähdetä.

Ennen kuin velat on saatu maksetuiksi, on kaikkien EU-maiden kansalaiset laitettu raatamaan pankkien hyväksi hamaan tulevaisuuteen. Kaikista palveluista on jouduttu luopumaan ja kaikki kansallisomaisuus laitettu myyntiin. Ja mikä ihmeellisintä, velkoja ei näin menetellen saada maksuun koskaan, ikiliikkuja on vain siirretty korkeammalle tasolle.

Ja näin tehdään taloudellisen determinismin valheella, vaikka vaihtoehtoja on. Vaihtoehtona olisi velkasaneeraus, jonka avulla myös pankit laitettaisiin vastaamaan omista teoistaan, omasta rikinotostaan ja omasta nopanheitostaan. Tätä vaihtoehtoa kannattaa Vasemmistoliitto.

Tämä vaihtoehto olisi vähintäänkin kohtuullinen. Eihän missään ole sellaistakaan vakuusrahastoa, josta köyhät ihmiset voisivat käydä kuittaamamassa, kun rahapula yllättää. Pitäisi olla. Pitäisi olla pontikkatehdaskin, mutta kun ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti