torstai 14. huhtikuuta 2011

Miten menestyä politiikassa?


Politiikassa menestyminen on helppoa, kun seuraa vain ohjeita.

Brownin johtajuussäännöistä on varmasti apua: 1. Politiikassa menestyminen edellyttää usein nousemista omien periaatteiden yläpuolelle. 2. Politiikassa menestyy parhaiten etsimällä joukon, joka on menossa jonnekin ja käymällä sen etunenään.

Nenä on tietysti tärkein väline. Pitää osata haistella tuulia. Poliitikolle ja tuuliviirille on nimittäin yhteistä se, että molemmat ovat herkkiä sille, mistä tulee. Tuuliviiristä poliitikon erottaa vain se, että ainoastaan poliitikko voi kääntää takkinsa.

Waltonin lain mukaan rahalla saa ja hevosella pääsee eduskuntaan. Lovkan ensimmäinen politiikan periaate puolestaan tietään, ettei mikään vedä vilpittömyydessä vertoja valehtelevalle poliitikolle.

Abourezkin politiikkalait neuvovat: 1. Älä ole huolissasi vihamiehistäsi. Eivät he sinua selkään puukota vaan liittolaisesi. 2. Mitä suuremmista määrärahoista on kyse, sitä vähemmän niistä välitetään. 3. Jos haluat päästä poliitikon suosioon, kehu häntä jostain, mikä ei ole hänen ansiotaan.

Poliittisen mielipidetiedustelun säännöt kuuluvat: Kun gallupit suosivat sinua, mainosta niitä. Kun gallupit ovat hälyttävät, (a) vähättele niitä tai (b) korosta julkisen mielipiteen ailahtelevuutta. Kun gallupit ovat huonohkot, kerjää myötätuntoa sinnikkäänä altavastaajana. Kun gallupit ovat kiikun kaakun, hämmästele vahvaa kannatustasi.

Kannattaa myös muistaa, että ainoa asia, jota useimmat poliitikot vankkumattomasti kannattavat, on oma uudelleenvalinta. Poliitikot ja joet ovat juonittelevia, koska molemmat menevät sieltä mistä helpoiten pääsee.

Kaksi tärkeintä periaatetta poliitikoilla on Toddin mukaan, että puhuvat he mitä tahansa, he eivät kerro koko totuutta. Ja mistä he puhuvatkin, he puhuvat aina rahasta.

Demokratiassa hienointa on se, että jokainen äänestäjä saa tilaisuuden toimia tyhmästi.

Jo Horatius tiesi: Jos äänestämällä voitaisiin saada aikaan muutoksia, se kiellettäisiin lailla.

Ja lopuksi vielä Bismarckin makkaraperiaate: Niiden, jotka pitävät makkarasta ja kunnioittavat lakia, ei tulisi koskaan nähdä, miten niitä tehdään.

(Lähde: Murphyn laki, juristit, Artchur Bloch, Gummerus 2002)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti