lauantai 9. huhtikuuta 2011

Paskanen kaula


Ja tässä sitä nyt ollaan sen paskasen kaulan kanssa, oli vanhalla kansalla tapana sanoa, kun suunnitelmat kusivat kintuille.

Näin on käynyt EU:ssa. Meille luvattiin yhtä hyvää ja kymmentä kaunista, kun EU-juna vihelsi ja pakko ehtiä mukaan. Kehitys kuorrutettiin kauniilla sanalla: harmonisointi. Ja mitä olemme saaneet? Pelkää barbariaa ja lisää on tulossa.

EU:ssa on viisi pahasti ylivelkaantunutta maata: Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia. Näille maille ranskalaiset pankit ovat lainanneet 780 miljardia euroa ja saksalaiset 612 miljardia euroa.

Nämä pankit on nyt tarkoitus pelastaa. Ja millä ne pelastetaan? Meidän palkkojemme, eläkkeidemme, sosiaaliturvamme ja julkisten palveluidemme kustannuksella ne aiotaan pelastaa. Työttömyyttä käytetään sopeuttamiskeinona tilanteeseen. Inflaatio vie loputkin kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta.

Jälleen kerran vallanpitäjät turvautuvat taloudelliseen determinismiin. – Ei ole kuin yksi vaihtoehto. On pakko, pakko, pakko, kaikuu kuin yhdestä suusta. Eikä tukipaketti kuitenkaan pelasta kuin pankit ja keinottelijat.

"Kreikan vasemmistoliiton Synaspismosin kansanedustaja Iro Dioti sanoo: - EU, sen jäsenmaiden uusliberalistiset hallitukset ja IMF ovat tekemässä rajua varallisuuden ja sosiaalisten oikeuksien uusjakoa. Ne ovat peruuttamassa kehityksen, joka toisen maailmansodan jälkeisenä aikana on taisteluin ja uhrauksin saavutettu.

- Velkaratkaisulla halutaan pelastaa keinottelijat ja pankit. Palkkoja ja eläkkeitä leikataan dramaattisesti, mutta yritysveroa lasketaan.

Diotin mukaan oikeiston ja sosialidemokraattien politiikka on myös avannut oven nationalismin, äärioikeistolaisuuden ja rasismin pääsylle osaksi politiikan valtavirtaa.

- Nyt uusliberalistinen strategia on ajautunut umpikujaan. Silti EU:n rakenteisiin ajetaan uusliberalistista vakautussopimusta, vaikka se tekee asiat vain huonommiksi.

- Synaspismos torjuu sopimuksen täysin ja vaatii siitä kansanäänestystä paitsi Kreikassa, myös koko EU:ssa."

"Doti esittää vasemmiston vaihtoehdoksi ohjelmaa, jolla muun muassa tunnustettaisiin transaktiovero ja juurittaisiin kaikki veroparatiisit Euroopan maaperältä. Yksityistäminen pysäytettäisiin.

Hänen mielestään pitäisi tutkia, mikä osa veloista on ”tunnustettavissa” ja mikä syntynyt keinottelujen tuloksena. Tutkimuksen voisi tehdä riippumaton komitea ja sen perusteella julkiset velat neuvoteltaisiin uudestaan, suuri osa niistä mitätöitäisiin ja loppujen maksuehtoja parannettaisiin."

Missään tapauksessa ei ole oikein, että voitot ovat yksityisiä ja tappiot sosialisoidaan. Vasemmisto ei tällaista menettelyä ole koskaan hyväksynyt eikä hyväksy nytkään.

Demareilla on ketunhäntä kainalossa.

(Lähde: Kansan Uutisen Viikkolehti 8.4.2011, Leikkaamalla ei peitto pitene, Arto Huovinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti