torstai 21. huhtikuuta 2011

Kärsimys lisääntyy ja se on tarkoituskin


Pitkänperjantain maailmanlaajuinen kärsimysnäytelmä saa täydennystä USA:n päätöksestä ottaa Libyassa käyttöön varsinainen reilun miehen ase tietää Yle kertoa. Ja käskyn on antanut tietysti Nobelilla palkittu presidentti Barack Obama:

”Yhdysvallat ryhtyy tekemään Libyassa iskuja miehittämättömillä lentokoneilla. Predator-koneiden käytön aloittamisesta kertoi torstaina puolustusministeri Robert Gates.

Gates kertoi, että ensimmäistä Predator-iskua yritettiin jo torstaina, mutta kone joutui kääntymään takaisin huonon sään takia. Puolustusministeri sanoi, että presidentti Barack Obama oli käskenyt ottaa Predatorit käyttöön Libyassa niiden erityisominaisuuksien takia.

Predator-lennokeilla voidaan lentää hyvin matalalla, ja niillä saadaan tarkka kuva kohteesta. Yhdysvaltojen asevoimien arvion mukaan koneet soveltuvat hyvin Libyan tilanteeseen, jossa Gaddafin joukot ovat asemissa asutuskeskuksissa.

Kauko-ohjattu Predator-lennokki voidaan aseistaa Hellfire-ohjuksilla. Viime vuosina Predatoreja on käytetty iskuihin etenkin Pakistanissa ja Afganistanissa. ”

Suomi tietysti haluaa saada oman osansa kärsimyksestä ja on aikeissa ostaa lisää näitä aseita eikä esteenä ole rahan puute.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti