perjantai 20. elokuuta 2010

Ryssä, ryssä, ryssä ja vielä kerran ryssä

”Rauhallisen luonnon ympäröimässä kylässä oli touhukasta elämää. Repaleisissa vaatteissa, puvut viikkojen liassa, silmissä nälän aiheuttama kiilto, laihtuneina ja väsyneinä, käsivarressa joskus maailmassa valkoiselta näyttänyt nauha, josta nyt vaivoin erotti A. V. A. kirjaimet, siellä liikuskeli miehiä karjalaisten lempijuomaa, tsajua keittäen, nauraen, turisten ja kovalla äänellä huutaen. Sotilaallista esiintymistä ei nimeksikään havainnut, eivätkä sinne tänne talojen seinustoille asetetut kiväärit suinkaan todistaneet oltavan etulinjassa, alituisessa kosketuksessa vihollisten kanssa.” Näin kirjoittaa Eero Paavilainen Hakkapeliitta lehdessä vuonna 1930.

Tarina jatkuu: ”Tunnin kuluttua olimme molemmat parrattomat päälliköt matkalla muutaman venäjänvirstan päässä sijaitsevaan kenttävartioon. Sivuuttaessaan omat vartionsa tiedusteli päällikkö, onko mitään epäilyttävää näkynyt, johon vartiossa oleva sotamies selitti leveällä aunuksenmurteellaan, että juuri äsken kävi kaksi polsua hänestä noin 50 metrin päässä kutsuen häntä luokseen, mutta kun hän ei mennyt, niin lähtivät pois.
- Senkin pöhkö, miksi et ampunut? tiuskaisi päällikkö, saaden rauhallisen vastauksen:
- A ku hyö velliks oltih…
- Saakeli tappele sitten tällaisten, puolipunaisten akkojen kanssa, murisi päällikkö lyöden kylästä ottamaansa ratsua kylkeen.”

Tämä oli naapurisovun rakentamista kuusikymmentä vuotta sitten ja niin sota syttyikin.

Tänä päivänä samaa uhittelua ja lapsellista suunsoitto harrastavat kokoomuksen ministerit Tupu, Hupu ja Lupu. Eilen asiasta kirjoitti pääkaupungin paikallislehti Helsingin Sanomat: ”Kokoomusministereiden arviot Venäjän heikosta suurvalta-asemasta hämmentävät Moskovassa, kertoo Ylen uutiset. Kokoomuksen kolme johtavaa ministeriä sanoi toissapäivänä, että Venäjä ei ole todellinen suurvalta, vaikka se niin luulee.”

”Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatšev ihmettelee ministereiden lausuntoja. Kosatšev sanoo Ylen uutisten haastattelussa ottavansa asian esille keskusteluissa Kataisen kanssa kuun lopussa.

"Venäjä on YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen ja ydinasevalta. Se kuuluu myös maailman talousmahtien G-8:aan ja moniin muihin järjestöihin, jotka muokkaavat koko maailmaa. Asema on täysin objektiivinen. Se on asema, joka varmasti kaikkien suomalaisten poliitikkojen on syytä tunnustaa", Kosatšev sanoo Ylelle.”

Myöhemmin pojat sitten peruivat tsuhniaan (tsuhna = pieru) ja asialle yritettiin naureskella, vaikka pääministeri oli lausunnoista irtisanoutunut.

Minä vaan ihmettelen, mikä revanssihenki suomalaisia oikein kaiken takana riivaa, kun ei kelpaa edes kapitalistinen Venäjä, jossa markkinatalous painaa täysillä. On todella ymmärtämätöntä lukea vain virallisia lukuja ja tilastoja. Venäjän harmaa talous on luultavasti suurempi kuin koko Euroopan yhteensä.

Samaan aikaan, kun Suomessa porvaripoliitikot tekevät parhaansa maiden välisten suhteiden heikentämiseksi, käyvät esimerkiksi saksalaiset tekemässä miljardikauppoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti