torstai 19. elokuuta 2010

Halvalla pannaan

Budjettineuvottelut menivätkin sitten oikein sutjakkaasti, vaikka kuulemma kovaa vääntöä käytiin. Väännettiin varmaan siitä, kenelle annetaan eniten. Annetaanko lisää mulle vai mun kaverille. Ja kuinka paljon?

Tietysti täytyy ottaa huomioon, että vaalit ovat tulossa, joten ei sitä nyt ihan kaikkea kannata turuilla ja toreilla käydä huutelemaan. Veronmaksajien keskusliiton pomo ainakin näytti tyytyväiseltä. Veronkevennysvaraa olisi vielä ollut yli 200 miljoonaa, mutta se jätettiin nyt käyttämättä. Ikävä kyllä, olisi senkin saanut käyttää, lausui Ylen Uutisissa Suomen (suur)veronmaksajien korkein taho.

Vihreitä veroja tuli tämänkin edestä. Saatiin sokerivero ja lisää vihreitä energiaveroja, joiden seurauksena kaikki hinnat ja maksut jälleen nousevat. Leivän hinta nousee. Sähkön hinta nousee. Vuokrat nousevat.

Pääministeri Mari Kiviniemi on jo useampaan kertaan julkisuudessa kertonut, ettei kaikkein vähäosaisimpiakaan ole unohdettu. Heille on päätetty antaa pienituloisten verovähennyksen indeksikorotus siis pienituloisten verovähennyksen indeksikorotus. No tottahan jokainen pienituloinen ymmärtää ensilukemalta, mistä tässä on oikein kysymys.

Vielä muutama päivä sitten kerrottiin tämän mahtavan almun olevan 50 euroa vuodessa. Voi että, mitä kaikkea ihminen 50 eurolla ostaakaan: Monta paketillista näkkileipää esimerkiksi. Ja 100 pussillista makaroneja, jos sattuvat olemaan tarjouksessa. Nouseviin kustannuksiin siitä ei ole kuin näyttää.

Mutta mistä siellä hallituksen budjettiriihessä väännettiin. Ilmeisesti juuri tästä samaisesta korotuksesta, josta olikin nyt tullut euro kuukaudessa siis 12 euroa vuodessa. Ei tullut hallituksen lahjasta köyhille edes hiiren ompelemaa kukkaroa.

Voi kuinka me köyhät taas kiitämme Suomen kaksikielistä, vihreää porvarihallitusta. Halvalla menee, mutta menköön. Olen pyytänyt Kivinimeltä osoitteen, että voin lähettää hänelle joka kuukausi tämän euron. Postimaksun hän saa maksaa itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti