tiistai 17. elokuuta 2010

Hyvä, parempi, Suomi

New Yorkissa ilmestyvä Newsweek on raakannut Suomen maailman parhaaksi maaksi asua. Eilen Ylen Uutiset ja koko muu media hehkutti asiaa. Päivi Sinisalo kertoi, että tutkimus on ollut laaja ja asiantuntevia sen tekijät, mukana jopa nobel-tasoisia tutkijoita. Nobelhan on tietysti maailman puolueettomin instituutio. Rauhanpalkinnon voi saa saada jopa sotaa käyvän maan päämies.

Tutkimuksessa huomioon otetut tekijät olivat terveys, valtion taloudellinen vire, koulutus, poliittinen ilmapiiri ja elämänlaatu.

Suomi on varmaan varakkaalle hyvä maa asua, mutta ainakaan asunnottomat eivät ole tästä asiasta samaa mieltä. Tuskin ylistykseen yhtyvät EU:n virallisen köyhyysrajan alapuolella sinnittelevät köyhät, joita on miljoona. 400 000 työntöä ja heidän lisäkseen lähes koko prekariaatti pudistelee ihmeissään päätään. Lahjakas nuori, jonka opintie keskeytyy vanhempien varattomuuteen, ei yhdy Stubbin johtamaan kuoroon. Likaisissa vaipoissa sairaalassa makaava vanhus ei onneksi saa edes kuulla tutkimuksesta. Ulkoilua ja kunnollista ruokaa vaille jäänyt vanhus kiroilee. Löysässä hirressä roikkuva yrittäjäksi erehtynyt velkavanki heiluttelee jalkojaan. Politiikassa kukoistaa korruptio. Elämänlaatu on suhteellinen käsite.

Suomi oli pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta pitkään, mutta mikäli Raimo Sailasta on uskominen, ei kuitenkaan enää ainakaan viiteentoista vuoteen. Syynä tähän ovat loputtomat leikkaukset, joita on jo 80-luvulta lähtien tehty. Ja lisää on luvassa, koska rikkaiden verotusta on kevennetty niin rajusti, ettei enää kohta ole yhteistä kakkua, josta voitaisiin edes murusia vähäosaisille jakaa.

Ja jos maa on paras niin mistä mahtaa syntyä tarve ikuiseen palvelurakenneremonttiin. ”Älä korjaa, se on kunnossa”, narisi vaari.

Olisi mielenkiintoista tietää kuka todellisuudessa on rahoittanut maailmanlaajuisen tutkimuksen, jota voi tietysti käyttää kaikenlaiseen markkinointiin. Esimerkiksi globaalilla Nokialla ei juuri nyt mene oikein hyvin. Tutkimus voi toimia myös karttana löytää halvin työvoima. Ehkä toimeksianto on tullut itseltään Bilderberg-ryhmältä ja sen mukana rahoituskin.

Kaikkihan tietysti tietävät niin kuin Wikipedia kertoo: ”Bilderberg-ryhmä on epävirallinen vuotuinen konferenssi noin 130 vieraalle, joista useammat ovat talouselämän, median tai politiikan vaikuttajia. Se on saanut nimensä alankomaalaisen hotellin mukaan, jossa ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 1954. Bilderberg-kokousten idean isänä pidetään Joseph Retingeriä. Ryhmän muita perustajajäseniä olivat Denis Healey, David Rockefeller ja Alankomaiden prinssi Bernhard.” Rockefellerin suku on edelleen yksi maailman rikkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista. Ryhmän nykyinen ykkösmies on belgialaisen pankin hallituksen puheenjohtaja Etienne Davignon.

”Ryhmä kokoontui(42. kerran) Suomessa, Helsingissä vuonna 1994. Ryhmä on tarkoitettu vain pohjoisamerikkalaisille ja eurooppalaisille. Tapaamisissa käytyjen keskustelujen sisällöstä ei kerrota ulkopuolisille. Suomen valtiovarainministeriön mukaan Bilderberg-kokoukset ovat ensisijaisesti mahdollisuus amerikkalais-eurooppalaiseen vuoropuheluun.”

Nyt tietysti voidaan sanoa, että tässä on taas yksi salaliittoteoria, mutta ei se haittaa. Maailma on täynnä salaliittoja niin kuin nähty aikojen alusta asti.

Paljon luotettavampaa tietoa olisi saanut, jos oman maan hyvyyttä olisi kysytty suomalaisilta – kaikilta suomalaisilta. Tässä on jälleen kerran tapahtunut niin, että ihmisestä itsestään on tehty objekti, jonka puolesta on päätetty hänen asemansa maailmassa. Niele nyt tämä ja kaikki on hyvin.

Mutta mikä onkaan hyvää ja mikä ei ole, tarvitseeko meidän sitä keneltäkään kysyä?

2 kommenttia:

  1. Tulihan siinä totuus, että rikkailla täällä on erittäin hyvä asua, mutta muut, älkää lukeko, että ette saa mikreeniä, ja osa on onnellisia kun sitä ei enää edes pysty tekemään, että lukisi, mitä ja miksi....

    On se kyllä hyvä, että johtoporras osaa peittää jäläkensä ja on sitten niin vieraskorree, että huimaa, mutta onhan tässä kohta itsekkin tuolla samoissa vaipoissa makaava, niin tietää mitä vain voi saada siltä yhteiskunnalta mihin veronsa on maksanut ja m a k s a a!!!

    VastaaPoista
  2. Samaa miltä olen kanssasi. Jokaisesta niin kutsutusta palvelusta saa tapella ja että jotain saisi, pitää vaatimalla vaatia.

    VastaaPoista