tiistai 24. elokuuta 2010

Peruna pepussa

Iltapäivälehdet myyvät. Nyt niitä saa selailla jo netissäkin. Eikä niistä tietenkään tarvitse lukea kuin otsikot. Niiden pohjalta on helppoa ja kevyttä rakentaa oma maailmankuvansa. Ja se on tietysti tarkoitus. Näiden omien tietojen ja mielipiteiden pohjalta on kiva keskustella kahvipöydissä ja toritapahtumissa.

Kas tässä oivallinen menu: ”Virallinen ohje neuvoo pieksemään nuorisovankeja Britanniassa.” No varmaan sitten myös meillä pitäisi tehdä niin. Että tokenisivat nuo nuorisorikolliset ja vallankin mustalaiset.

”Poliisi luoti synnytti nuorisomellakan Ranskassa.” No mitäs, minä sanoin, ei pitäisi ottaa yhtään maahanmuuttajia, koska niistä tulee vain mellakoita. Meidän isänmaalliset nuoremme joutuvat niitä mamuja potkimaan, kun ne vievät meidän naisemme ja sossusta rahat.

”Maastopalot riehuvat Kreikassa.” Tahallaan ne hullut kreikkalaiset siellä niitä maastopaloja itse sytyttelevät. Siellä vanhatpiiatkin saavat eläkkeitä valtiolta, jotka me hyvät ja ahkerat suomalaiset maksamme.

”Puolet naamastaan menettänyt äiti sai uudet kasvot.” Mihin kaikkeen se lääketiede vielä kykeneekään. Kohta meistä kukaan ei kuole koskaan.

”Miljoonat muslimit rukoilivat väärään suuntaan.” No muslimeille pitäisi tietysti näyttää Mekan paikka, kun ne ovat niin väkivaltaisia kaikki ja sortavat naisiaan.

”Tutkijat julkaisivat uskomattomia kuvia - katso karmeat kalat!” Hei, tää on pakko katsoa. Voi että mitä kaikkea maailmassa onkaan. Hyi että on rumia kaloja.

”Iranilaistutkija vuoti CIA:lle tietoja ydinohjelmasta.” Saas nähdä koska amerikkalaiset hyökkäävät Iraniin. Onneksi me ollaan täällä Suomessa hyvässä turvassa, kun ei se Venäjäkään varmaan ihan heti huomenna hyökkää. Vaikka kyllä Karjala kuuluu meille.

Mukavinta iltapäivälehdissä ovat kaikenlaiset sensaatiot. Että Risto on eronnut ja Ville löytänyt rakkaan ja Nina saanut selkäsaunan ja jonkun papin persuuksiin on juuttunut peruna.

Neil Hardwik on sanonut, että suomalaisia on helppo naurattaa. Siihen ei tarvita muuta kuin juovuksissa oleva pappi tai poliisi housut kintuissa yllätettynä rysän päältä.

Iltapäivälehtien maailmankuvalle populistiset puolueet rakentavat politiikkansa ja propagandansa. Näille ihmisille voidaan huoletta väittää, että EU:n perussopimus pitää sisällään kuolemantuomion. Nämä ihmiset äänestävät omaa mahaansa kasvattavat populistit valtaan. Hyvää asiassa on tietysti vain se, että populistit pysyvät suosion harjalla vain hetken ja unohtuvat sitten kuin Leppäsen Urpo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti