keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Avoin kirje hallitusneuvottelijoille




Yritän vielä kerran: Hallitusneuvotteluista tihkuneiden tietojen mukaan uuden hallituksen lahja vähäväkiselle on perusturvan 100 euron korotus ja sekin jaettaisiin osiin. Tällainen summa on syöty jo ennen kuin se on saatukaan, kun ottaa huomioon inflaation hurjan vauhdin. Lisäksi tämä summa vähentäisi muita tukia ja tulos olisi siten +-0 niin kuin oli kuuluisan takuueläkkeenkin. Myös se vähensi muista tukia ja lyhentämättömänä se maksettiin vain rikkaiden korirouvien ja maatalon emäntien taskurahoiksi.

Työllisyyden parantamisestakin on puhuttu. Mitä työpaikkoja hallitus luo? Eipä juuri mitään, kun kaikki loputkin työpaikat yksityistetään. Nämä työllisyysmäärärahat joista hallitus päättää menevät turhaakin turhempiin työllisyyskursseihin, kaikenlaisiin askartelukerhoihin ja työttömien päivähoitoon, mistä hyötyvät vain erilaiset kurssittajat, konsultit ja kurssikeskukset. Niillä velkaannutetaan starttirahan turvin yrittäjiksi piiskatut ihmiset.

Pääomaa Vasemmistoliitto ei tällä kannatuksella aisoihin pane. Jyrki Katainen ja muut porvarit pitävät siitä kyllä huolen. Sitä vartenhan nämä oikeistopuolueet ovat olemassa ja ne hakevat ohjeensa bilderbergeiltä ja muilta rahamiehiltä.

Muualla Euroopassa ihmiset ovat kaduilla ja vaativat todellisia muutoksia. Espanjalaisten tunnuksia ovat: Vika on järjestelmässä. Syyllinen on järjestelmä.

Suomessa vasemmisto pyrkii hallitukseen, joka tukee eurooppalaista pyramidihuijausta. Tämä ei ole mitään kansainvälistä solidaarisuutta. Ei sinne päinkään.

Suomi tarvitsee vasemmiston. Vahvan vasemmiston. Nyt olisi aika keskittyä sen rakentamiseen ja jättää kansaa kurittavat päätökset porvareiden tehtäväksi. Porvarit tämän tilanteen ovat saaneet aikaankin.

Kabinettipolitiikka ei ole vasemmiston politiikkaa. Salassa neuvotteleminen on demokratian irvikuva. Olen samaa mieltä kuin Uuninpankkopoika Saku Timonen: Jos jokin asia on valmisteltava salassa, niin ei se päivänvaloa kestäkään.

Eilen kirjoitin itse blogin samasta asiasta otsikolla Hyväveli Jyrki!

Häpeän olla suomalainen vasemmistolainen. Häpeän olla ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti