perjantai 27. toukokuuta 2011

PeruSSuomalaiset hyvässä seurassa





Kuvat Johannes Heinonen


Ilman sen kummempia johdatteluja esittelen nyt PeruSSuomalaisten veljespuolueet Euroopassa:

Belgia:
Flaaminkielinen puolue Vlaams Belang (VB), kannatus 8 %, ranskankielinen Front National (FN), kannatus 2 %.

”VB:n mielestä flaaminkielisen osan Belgiasta pitäisi muodostaa oma valtio. Aggressiivisen ulkomaalaisvastaisuuden takia muut puolueet kieltäytyvät kaikesta yhteistyöstä kaksikon kanssa.”

Iso-Britannia:
Britannian kansallispuolue (British National Party), kannatus 6,2 %.

”BNP:n juuret löytyvät Iso-Britannian uusnatsiliikkeestä.”

Norja:
Edistyspuolue (Fremskrittspartiet), kannatus 22,9 %.

”Norjan politiikassa välillä toiseksi suurimpana puolueena vaikuttanut FrP vastustaa maahanmuuttoa, mutta kannattaa ääriliberaalia talouspolitiikkaa ja muun muassa Yhdysvaltain johtamia sotaoperaatioita Irakissa ja Afganistanissa.”

Alankomaat
:
Vapauspuolue (PVV), kannatus 15,5 %.

”Fanaattisen islamilaisvastainen puolue on toiseksi suurin maan poliittisessa pääkaupungissa Haagissa.”

Ranska
:
Kansallinen rintama (Front National), kannatus 4,3 %.

Italia:
Pohjoisen Liitto (Lega Nord), kannatus 8,3 %.

”Puolue ajaa ennen muuta Pohjois-Italian ´´Padanian´´ itsenäisyyttä. Toimii pääministeri Silvio Berlusconin hallituksessa voimakkaasti siirtolaisuutta vastaan.”

Ruotsi
:
Ruotsidemokraatit (Sverigedemokraterna), kannatus 5,7 %.

”Ruotsidemokraattien juuret ovat Ruotsin aggressiivisessa uusnatsiliikkeessä. Puolueen resepti on yksinkertainen: panostukset hyvinvointiyhteiskuntaan, puolustukseen ja rikollisuuden torjuntaan voidaan rahoittaa pelkästään laittamalla sulku maahanmuutolle.”

Itävalta:
Vapauspuolue, Freihetspartei (FPÖ) ja Itävallan tulevaisuuden liitto (BZÖ), yhteinen kannatus 28,2 %

Tanska:
Tanskan kansanpuolue (Danske Folkeparti), kannatus 13,8 %.

”Puolue on koko 2000-luvun alun tukenut Tanskan oikeistoliberaaleja haalituksia ja saanut vastalahjaksi Euroopan tiukimpiin kuuluvan maahanmuuttopolitiikan. Puolue tuki myös vahvasti Irakin ja Afganistanin operaatioita.”

Slovakia:
Slovakian kansallispuolue, kannatus 5,1 %.

”Puolue vihaa paitsi romaneja, myös maan unkarilaisvähemmistöjä. Puheenjohtaja Slota on muun muassa uhannut ´´pistää Budapestin matalaksi´´, mikäli unkarilaisten valitus ei lopu.”

Sveitsi:
Sveitsin Kansanpuolue (SVP), kannatus 29 %.

”Puolueen näkyvin saavutus on sen vuonna 2009 masinoima kansanäänestys, jossa kiellettiin minareettien rakentaminen Sveitsiin.”

Unkari
:
Jobbik, kannatus 16,7 %.

”Jobbik on vetänyt kovaa kiihkonationalistista linjaa, jonka kohteina ovat erityisesti maan romanit ja juutalaiset. Puolueella on myös puolisotilaallinen taustaryhmä, Unkarin kaarti.”

Suomi:
Perussuomalaiset (PS), kannatus 19,1 %

”Suurvoiton vaaleissa saavuttanut puolue yhdistelee vanhaa vennamolaista paatosta politiikkaan pettyneiden protestiin ja muulta Euroopasta vaikutteita imeneeseen muukalaisvihaan.”

Muukalaisvastaisia puolueita kaikkialla Euroopassa yhdistää se, että ne julistavat sanovansa maahanmuutosta vain sen, mitä kansan syvät rivit todellisuudessa ajattelevat. Käytännössä ´´totuuden puhuminen´´ tarkoittaa räikeää ja avointa vihapuhetta.”

Kaikki nämä liikkeet hakevat kannatustaan muukalaisvihasta ja klassisesta syntipukkiajattelusta.

Ja syntipukeiksi kelpaavat siirtolaiset, pakolaiset, muslimit, romani, unkarilaiset, juutalaiset, ryssät ja vaikka kommunistit.

Kaikki tiedot ja lainaukset perustuvat Antero Eerolan artikkeliin, Euroopan äärioikeisto etsii syntipukkeja, Kansan Uutisten Viikkolehdessä 27.5.2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti