tiistai 17. toukokuuta 2011

Posteljooni on hyvin vihainen


Posteljoonilla on selvä käsitys jääkiekkoilijoista, jotka pilaavat koko urheilun maineen örveltämisellään. Hänen mielestään ei kerta kaikkiaan ole sopivaa, että kännissä mesotaan ja kaatuillaan jopa lentokentän punaisella matolla. Posteljoonista tämä on nuorison turmelusta ja antaa erittäin huonon kuvan muille nuorille siitä, miten viinan kanssa on lupa läträtä.

Erityisesti posteljooni arvosteli tasavallan presidenttiä, joka meni luovuttamaan Suomen avaimen notkuvapolvisille kiekkoleijonille. – Olisi vain katsellut parvekkeeltaan väkeä, joka paniikin syntyessä olisi ollut Kolera-altaassa koko joukko. Ja joillakin vielä sylilapset mukaan! Eivät ihmiset paljon ajattele, oli posteljoonin tuomio.

Ja entäs sitten ne fanit? Rikkoivat miljoonien edestä yhteiskunnan omaisuutta kännissä kuin käet. Perseet paljaina hyppivät suihkulähteissä ja käyttäytyivät kuin mölyapinat. Pahimpia otoksia olivat tiedotusvälineetkin joutuneet sensuroimaan. Mahtoi olla seuraavana päivänä reipasta porukkaa kouluissa ja työpaikoilla.

Ihmisten halua ja kykyä lähteä liikkeelle kaikenlaisen turhuuden perässä posteljooni ei ymmärrä ollenkaan. Elintarvikkeiden hinnat saavat nousta vaikka 50 prosenttia, niin siitä huolimatta suomalaiset nielevät tyytyväisinä tyhjää ylähuuli leivän päällä. Nythän pankit ovatkin selättäneet kaikki Euroopan kansat velkaannuttamalla ne niin, että kauan suunnitellut leikkaukset on pakko suorittaa. Olli Rehn eilen luki lakia kreikkalaisille: pitää saavuttaa kansallinen yksimielisyys, pitää leikata palveluita, pitää lopettaa lasten koulut, pitää nostaa eläkeikää, pitää joustaa työelämässä, pitää leikata palkkoja ja palveluita, pitää yksityistää kaikki, minkä kansa vielä omistaa.

Mitä helvetin demokratiaa tämä muka on? Yksi ukko komentaa kokonaisia kansoja: - Ei tämä vain Kreikkaa koske. Kohta on sama edessä kaikilla, tuhisee posteljooni: - Ensin annetaan rikkaille verohelpotukset ja sitten laitetaan kansa maksamaan paitsi suurten pankkien tappiot myös loisluokan kaikki hölmöilyt.

Jääkiekkoon posteljooni palaa vielä ennen kuin kaasuttaa tiehensä: - Ei sekään ihan laitaa ole, että pienet lapset pannaan järjettömän kovaan treeniin ja jos joku ei kyydissä pysy, niin ojaan vain.

Leikkimielessä kaikenlaiset seurat eivät enää lapsille järjestä minkäänlaista toimintaa, kun ei ole valmentajia. Kaikki rahat ja resurssit laitetaan huippujen treenaamiseen. Onko sekään sitten laitaa?

Ei ole mitään järkeä koko touhussa, sanoo posteljooni ja lyö laatikon kannen kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti