keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Pimeät markkinat kaatoivat sosialismin. Miten käy kapitalismin?



Ennen sosialismin kaatumista lähes kaikki talous näissä maissa toimi tiskin alla. Kaikkea oli kaupan, vaikka kaupat loistivat tyhjyyttä. Valtavat pääomat olivat jo valmiiksi kasaantuneet yksityisiin käsiin samaan aikaan, kun valtioiden kassat kolisivat tyhjyyttä.

Neuvostoliitossa tarvittiin vain Gorba, joka perestroikkasi harmaan talouden glasnostiin, lännen suosiollisella myötävaikutuksella tietysti. Amerikan johdolla länsi voitti pyhän sotansa sosialismia vastaan.

Kansa kaadettiin yksityistämiskupongeilla, joista ei ollut muuhun kuin vessan seinien tapetointiin.
Kun pahimpia kansallisomaisuuden ryöstäneitä koijareita alettiin panna järjestykseen, alkoi lännessä jälleen itku ja parku, joka jatkuu yhä.

Valtiomonopolistinen kapitalismi elää nyt tätä samaa vaihetta. Raha liikkuu harmailla markkinoilla ja rinnakkaistalous korruptioineen kukoistaa. Kansallisomaisuutta yksityistetään ja yhteiskuntaa pannaan matalaksi. Veroja ei halua kohta kukaan maksaa. Eikä kansalle jaeta edes kuponkeja.

”Vasemmistoliitto vaatii veroparatiisien sulkemista.

Arhinmäki muistuttaa, että hallitsematon ja piilotettu talous aiheutti Eurooppaa ja maailmaa ravistelevan talouskriisin.

– Vastuulliset päättäjät ympäri maailmaa esittävät nyt avoimuuden lisäämistä ja veroparatiisien sulkemista. Suomen pitää liittyä edelläkävijöiden joukkoon, eikä alkaa itse veroparatiisiksi.

Vasemmisto haluaa Suomen ottavan aktiivisen roolin myös Euroopan rahoituskriisissä, eikä hyväksy esitettyjä järjestelmiä.

Eurooppalaisessa pankkituessa velat siirretään Arhinmäen mukaan veronmaksajien harteille, mutta satojen miljardien voitot kriisimailta rahastetuista ylisuurista koroista jäävät pankeille. ”

Lisää aiheesta täällä.

1 kommentti:

  1. Veroparatiisit ruotuun ja globaali 20% pääomatulovero tilalle.

    VastaaPoista