maanantai 24. tammikuuta 2011

Pääministeri Kiviniemen talousosaaminen = +- 0

"Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) lupaili sunnuntaina radion Pääministerin haastattelutunnilla, että yritysveroa voitaisiin alentaa ja tuloverotusta pitää ennallaan, mikäli yritykset sitoutuvat investoimaan Suomeen ja palkansaajat sitoutuvat maltillisiin palkkaratkaisuihin." Näin kertoo Uusi Suomi tänään.

Olisi mielestäni erittäin hyvin kiinnostavaa tietää, mihin kansantaloustieteen haaraan Kiviniemi perustaa käsityksensä. Nimittäin, vaikka kuinka paljon ja runsain mitoin pääomalle on annettu verohelpotuksia ja tukiaisia, niin silti rahat on viety sinne, missä voitot maksimoidaan.

Niin kuin on nähty, pääomalla ei ole isänmaata. Suomessa suljetaan sellutehtaita samaan aikaan, kun Uruguayissa viedään köyhiltä viljelymaat ja laitetaan ne kasvamaan selluloosaa.

Työtätekevien ja raskautettujen on paljon vaikeampi lähteä yhtään mihinkään. Sen sijaan kyllä palkkatulojen kasvu lisää myös verokertymää ja vähävaraisille suunnatut tulojen korotukset menevät suoraan kotimaiseen kulutukseen. Kulutusverojen myötä rahat palaavat takaisin verottajille ennen kuin Kiviniemi on ehtinyt kissaa sanoa.
Ihmettelen, mihin tämän maan pääministeri päätään käyttää muuhun kuin tukan kantamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti