tiistai 15. maaliskuuta 2011

Osallistuvatko perussuomalaiset välikysymykseen? Miten puheet pitävät?


Eilen A-studiossa oli sekava keskustelu, jossa yritettiin väittää, että vasemmistoliiton välikysymys on äänestämistä äänestämisen vuoksi. Tästä ei suinkaan ole kysymys, vaan suomalaisten sitoututtamisesta toisten maitten velkojen maksamiseeen ja suurten pankkien tukemiseen.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että välikysymyksen takana on vasemmistoliiton lisäksi ainakin muutama kristillisdemokraatti viimeisten tietojeni mukaan. Demarit eivät osallistu. Miten mahtavat nyt perussuomaliset kiemurella itsensä tilanteesta?

"Suomalaiset tiedotusvälineet eivät ole ymmärtäneet vakautuspaketista tehtyjä päätöksiä tai esittävät tietoisesti vääriä tietoja. Tarkka ja jäsennelty selostus päätöksistä on saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitungin verkkolehdessä.

Suomen valtionvarainministeriön sivuilta ilmenee ajankohtainen tilanne ministeriökielellä ilman sisällöllisiä ja käytännön vaikutuksia arvioivia tulkintoja.

Se tarkoittaa, että neuvotteluja jatketaan kuumeisella kiireellä tulevaa huippukokousta silmällä pitäen.

Vasemmistoliiton välikysymyksen yhteydessä esitetty arvio Suomelle tulevista lisävelvoitteista on suuruusluokaltaan ilmeisen oikea: Vastuut tulevat kaksinkertaistumaan, kuitenkin sillä muutoksella, että ESM eli varsinaisen vakautusmekanismin rahastoon ei riitä takaus, vaaditaan myös pääomittamista.

Myös väliaikaisen vakautusvälineen ydinpääoman kohottaminen nykyisen nimellisarvon suuruuteen vaatii hyvän luottoboniteetin omaavien valtioiden lisävakuuksia.

JOS SUOMEN HALLITUKSEN EDUSTAJAT OVAT NÄISTÄ VELVOITTEISTA KIELTÄYTYNEET, HEIDÄN TULEE OSATA KERTOA SE KONKREETTISESTI SUOMEN KANSALLE JA MYÖS SITÄ EDUSTAVALLE EDUSKUNNALLE."

Kari Arvola 14.3.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti