tiistai 12. lokakuuta 2010

Äärikonservatismi = äärioikeisto

Eilen illalla Ylen uutiset teki uuden linjauksen tulevista vaaleista, jotka käydään liberaalien ja konservatiivien välillä. Kovin suurta eroa tällä vedenjakajalla ei saada aikaan, sillä yhtäkaikki kysymys on edelleen porvareista. Konservatiivit kuuluvat oikeistoon ja liberaalit enemmän keskustan suuntaan. Eikä tässä nyt puhuta istumapaikoista eduskunnassa. Vasemmiston tämä jaottelu pudotti kartalta kokonaan.

Uuden linjauksen mukaan perussuomalaiset ovat äärikonservatiiveja, mikä merkitsee samaa kuin äärioikeisto.

Äärikonservatiivit tai äärioikeisto, miten vain, eivät kuulu mihinkään suvaitsevaistoon missään asiassa. Äärioikeisto haluaa kitkeä kaiken erilaisen, se haluaa itse määritellä, mikä on sopivaa ja mikä ei: ”Sanotaan, että perussuomalaiset haikailevat menneeseen. Perussuomalaisuus kuitenkin pyrkii palauttamaan Suomeen oikeanlaisen, arvopohjaisen poliittisen demokratian.” Näin kirjoittaa Tomi Juhani Antila Aamulehden blogisivustolla:

Enempää ei tarvitse sanoa. Siinä se on sanottu: oikeanlainen, arvopohjainen poliittinen demokratia. He tietävät totaalisti, mikä on oikeanlaista arvopohjaista demokratiaa. Siihen eivät ainakaan kuulu romanit, maahanmuuttajat, seksuaaliset vähemmistöt, työttömät, syrjäytetyt, kommunistit tai islaminuskoiset eikä pakkoruotsi.

Oikeanlainen, arvopohjainen demokratia on määritelmä porvarilliselle äärioikeistolle, joka hyväksyy sodat, ihmisten alistamisen, nälän ja riiston. Se hyväksyy toisenlaisen pakottamisen kuin pakkoruotsi. Se haluaa lähettää ihmiset köyhyyteen ja kurjuuteen. Se haluaa pidentää työpäivää, alentaa palkkoja ja korottaa eläkeikää.

Äärioikeistolaista äärikonservatiivista liikettä Amerikassa edustaa nk. teekutsuliike, joka haluaisi hävittää yhteiskunnasta sekä verot, että kaiken sosiaalisen. He vihaavat järjestäytynyttä yhteiskuntaa ja olisivat valmiita ottamaan oikeuden omiin käsiinsä. Heiltä ei heru solidaarisuutta yhteiskunnan vähäosaisille kuin korkeintaan jonkin mielivaltaisen hyväntekeväisyyden verran.

Kuitenkin on niin, että jos yhteiskunta hävitetään, on seurauksena kaaos ja kaikkien sota kaikkia vastaan. Ja jokainen tietää miten heikoille ja puolustuskyvyttömille siinä sodassa käy.

Eilen katsoin Oprah-show´n, missä esiteltiin naisia eri puolilta maailmaa. Tutustuessaan tanskalaisiin Oprah äimisteli, miten voi olla mahdollista, että tanskalaiset suostuvat maksamaan jopa 50-60 prosenttia tuloistaan veroina. Ja sitäkin hän ihmetteli, että Tanskassa ei ole kodittomia eikä kerjäläisiä ja että kaikilla on terveydenhuolto ja koulutus - jopa lähes ilmainen.

Naiset vastasivat, että he maksavat mielellään siitä, että asiat ovat kunnossa, että lapset ja vanhukset hoidetaan ja kaikille annetaan mahdollisimman hyvä koulutus. Työttömille maksetaan kohtuullista korvausta neljä vuotta ja valtio auttaa uuden työpaikan löytämisessä. Heille tärkeintä ei ole kuluttaminen, vaan hyvä elämä. Tärkeämpää kuin shoppailu on yhdessäolo perheen ja läheisten kanssa, mikä tietysti edellyttää sitä, että kotona ollaan eikä tehdä pitkiä työpäiviä.

Suurin ihmetyksen aihe Oprahille oli kuitenkin se, että lapset voivat nukkua ulkona ilman aikuisten kokoaikaista läsnäoloa. Niinpä! Sitä ei amerikkalainen tietenkään voi käsittää.

Ohjelmansa lopuksi Oprah vielä kysyi naisilta: ”Mutta eikö tuo, miten asiat Tanskassa ovat, ole sosialismia?” Ja naiset vastasivat: "Se voi teidän mielestänne olla sosialismina, mutta me pidämme sitä sivistyksenä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti