keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Mitä Angela Merkel ei sanonut

Viime viikonvaihteessa mtv-3:n ylen tv-uutiset väittivät virheellisesti, että Saksan liittokansleri Angela Merkel olisi puheessaan myöntänyt, että multikulti ei ole maassa onnistunut. Myös Perussuomalaisten Olli Immonen kirjoittaa blogissaan seuraavaa:

"Viimeksi monikulttuurisen yhteiskunnan ongelmista puhui näkyvästi Saksan liittokansleri Angela Merkel. Hänen CDU-puolueensa kokouksessa 16. päivä lokakuuta pitämästä puheesta kävi ilmi se, mikä on ollut meille monille selvää jo kauan: monikulttuurisuus ei toimi.

Merkelin mukaan Saksassa ei ole pystytty luomaan yhteiskuntaa, jossa erilaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset pystyisivät elämään rauhanomaisesti keskenään. Yritys rakentaa monikulttuurinen yhteiskunta on täydellisesti epäonnistunut, hän totesi. Syksyllä tehdyn selvityksen mukaan kolmasosa saksalaisista on sitä mieltä, että maahanmuuttajat ovat tulleet Saksaan ainoastaan maan hyvän sosiaaliturvan perässä.

Puheessaan Merkel viittasi erityisesti Saksan muslimivähemmistöön, jonka asemasta on käyty Saksassa paljon keskustelua. Muslimien sopeutuminen laajassa mittakaavassa ei ole onnistunut, koska muslimit ovat pitäneet lujasti kiinni omasta identiteetistään ja kulttuuristaan. Sopeutumisen sijaan muslimit ovat alkaneet korostaa omaa identiteettiään, vaatineet itselleen erioikeuksia ja eristäytyneet vallitsevasta yhteiskunnasta."

On totta, että Saksassa on meneillään vilkas keskustelu maahanmuuttoproblematiikasta. Suuren hälyn sai aikaan viimeksi katolisen Baijerin valtapuolue CSU:n puheenjohtaja Horst Seehofer, jonka mielestä monikulttuurisuus on epäonnistunut. Päinvastoin kuin media ja Olli Immonen kertovat, on liittokansleri Angela Merkel torjunut käsityksen, jonka mukaan Saksa olisi maahanmuuttajakysymyksessä epäonnistunut.

Uutislähetyksessä hän oikoi käsityksen, että maahan tietoisesti hankittu vierastyövoima, olisi Saksassa vain käymässä. Tämä on hänen mukaansa täysin vieras ja epärealistinen ajatus.

Viimeisimmät puheenvuorot onkin nyt käyty maahanmuuttajien työllistymiseen liittyvistä ongelmista. Menossa oleva keskustelu on kylläkin tarpeellinen ja ilmaa puhdistava.

Sen sijaan perussuomalaisilta tulee sellaisia päästöjä, että ilma Suomessa vain sakenee. Viimeksi kun keskustelin Olli Immosen kanssa, hän yritti kiven kovaan väittää minulle, että EU:ssa on voimassa kuolemanrangaistus.

Jos tällä tavalla valheita, pelkoa ja vääriä käsityksiä levittämällä aiotaan valmistautua seuraaviin vaaleihin, niin ei ole ihme, jos tulokset ovat, mitä ovat.

Rehellisyys maan perii. Vai periikö?

Saksaa on syksyllä kuohuttanut tuore selvitys, jonka mukaan saksalaiset suhtautuvat epäileväisesti maahanmuuttajiin.

Raportin laatijoiden mukaan äärioikeistolaisia mielipiteitä ei löydy vain yhteiskunnan laidoilta, vaan myös yhteiskunnan ytimestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti