maanantai 28. helmikuuta 2011

Aasin varjo


Martin Luther oli kova jätkä. Hän valmisteli kristinuskoa nousevan kapitalismin tarpeisiin. Tärkeintä siinä oli työn puristaminen jokaisesta ihmisestä viimeiseen veripisaraan asti.

Martin kertoi mielellään tarinaa siitä, miten tässä maailmassa ei mitään saa ilmaiseksi. Jutussa mies vuokrasi aasia, jonka selässä matkalainen sai kulkea. Helteisenä päivänä mies kulki aasin varjossa, mutta maksaja istui edelleen tulisessa paahteessa. Kun matkamies pyysi, että osia vaihdettaisiin edes hetkeksi, isäntä vastasi: Olen vuokrannut sinulle aasin, en aasin varjoa.

Tänä aamuna aamu-tv:ssä esiintyi Elinkeinoelämän Keskusliiton Lasse Laatunen, joka naamasta päätelleen viihtynyt enemmän ruokapöydässä kuin sorvin ääressä. Hän vaati suomalaisen eläkejärjestelmän uudistamista. Tarkalleen ottaen hän sanoi: nyt tarvitaan kovia ratkaisuja ja ne on uuden hallituksen tehtävä heti ensimmäisenä vuonna. No justiinsa. Vaalit ovat tulossa ja kansa kai ensin saa sanoa, mitä se haluaa.

Uusi eläkejärjestelmä olisi yhtä kova kuin esittäjänsä. Se pitäisi sisällään vain työkyvyttömyys- ja vanhuuseläkkeen. Ei siis mitään vajaakuntoista, osa-aikaista tai muutakaan eläkeputkea.

Tunnottomuus, kovuus ja kylmyys ovat tämän ajan tunnusmerkkejä. Maailma on rahan myrkyttämä.

Ihmisen riistoa pitää koventaa, jotta voitot entisestään kasvaisivat. Mikään muu ei merkitse mitään.

Eilen MOT kertoi miten tiukoille hautaustoimistot ovat kilpailuttaneet ruumiiden kuljetuksen. Enää ei ihminen pääse välttämättä arvokkaasti edes viimeiselle matkalleen. Ruumiit pakataan jopa pakettiautoon ja tärkeintä on kannattavuus.

Seuraava vaihe on luultavasti se, että kannattamattomat kansalaiset autetaan hengiltä yhteiskuntaa rasittamasta ja kuskataan luut kolisten kuorma-autoilla joukkohautoihin. Näin on ennenkin tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti