perjantai 1. heinäkuuta 2011

"Syvällinen ajatus n:o kolme"



"Vahvimmat eivät tee mitään, puhuvat vain puhumasta päästyään."

"Ne jotka osaavat, tekevät, ne jotka eivät osaa tehdä opettavat, ne jotka eivät osaa opettaa opettavat opettajia ja ne jotka eivät osaa opettaa opettajia ryhtyvät poliitikoiksi."

"Se lausahdus ei tarkoita että epäpätevillä on paikka auringossa vaan että elämä on todellisuudessa tylyä ja epäoikeudenmukaista ja meidän maailmassamme valta perustuu sanoihin eikä tekoihin, pätevin on se jolla on kieli hallussaan. Se on pelottavaa, koska me olemme pohjimmiltamme vain kädellisiä, jotka on ohjelmoitu syömään, nukkumaan, lisääntymään, valtaamaan ja turvaamaan reviirimme, ja ne joilla on parhaat edellytykset, eli joissa on eniten eläintä, joutuvat aina muiden höynäyttämiksi, niiden jotka osaavat puhua hyvin vaikka eivät pysty puolustamaan omaa pihaansa, hakemaan jänistä päivällispataan tai siittämään kunnolla jälkikasvua. Ihmiset elävät maailmassa jossa heikot hallitsevat. Se on hirvittävä loukkaus meidän eläimenluontoamme kohtaan, vääristymä ja valtava ristiriita."
(Muriel Barbery, Siilin eleganssi, Suom. Anna-Maija Viitanen, Gummerus 2011)

Jos minä tyhjennän naapurin pankkitilin ja pistän rahat haisemaan, niin voiko sitä kutsua vastuunkannoksi? Kun poliitikko pettää äänestäjänsä ja valitsee oman edun vaalilupaustensa asemesta, voiko sitä kutsua vastuunkannoksi? Mielestäni kummassakaan esimerkissä ei toteudu vastuu, vaikka ne muuten ovat keskenään verrannolliset.

Vasemmistoliittossa kutsutaan vastuun ottamiseksi sitä, että vaalilupauksilla pyyhitään puhujapönttöä ja luvatun asemesta otetaan kaikki mahdolliset edut periaatteella: Mulle ja mun kaverille.

Vain kaksi Vasemmistoliiton kansanedustajaa, Jyrki Yrttiaho ja Markus Mustajärvi, pitivät lupauksensa. Heidät laitettiin vastuuseen ja erotettiin eduskuntaryhmästä. Tämä häpeällinen päätös puolestaan kertoo siitä, että stalinismi on voimissaan ja voi hyvin. Edelleenkään vasemmisto ei hyväksy toisinajattelua. Ihmisen luotettavuus ja omatunto eivät merkitse mitään, kun on kysymys vallasta. Luulisi hävettävän.

Näin Vasemmistoliitto sitten lopulta osoitti solidaarisuutensa Kreikan työtätekeville ja vähäosaisille asettumalla pankkien ja suuren rahan puolestapuhujaksi.

Nyt ollaan solidaarisia pankeille. Saatana piilee sivulauseissa. Parhaiten asioiden todellinen luonne paljastui pankkimiehen lausunnossa, missä tämä huojentuneena totesi: Oli suuri helpotus, että Kreikka hyväksyi lisälainan. Ja näin tietysti hamaan tulevaisuuteen asti.

Lainoja myöntämällä ja korkoja kiskomallahan pankit rikastuvat. Pankkien kautta varallisuudet siirtyvät maailman rikkaille; sille 10 prosentille, joka omistaa 90 prosenttia kaikesta varallisuudesta ja lisää on tulossa. Tämän Vasemmistoliitto unohti tai sitten johtavat toverit eivät tiedä tätä asiaa.

Kovakorvaisesti he myös sivuuttivat kreikkalaisen mielenosoittajan lausunnon: Nyt on tarkoituksena hävittää Kreikasta keskiluokka ja työväenluokka ja tehdä loppu kaikesta.

Tämän päivän uutinen oli, että EU:n ruoka-apuun jää enää maitojauhe, koska viljaa ei enää riitä jaettavaksi leipänä. Ilmeisesti kaikki liikenevä tarvitaan biopolttoaineen valmistukseen.

Paavo Arhinmäen
urheiluministerinä ollessa varallisuus laitetaan mieluummin talvisin lämmitettäviin jalkapallokenttiin kuin vähäosaisten elämän turvaamiseen. Merja Kyllönen suunnittelee jo tiemaksuja, jotta köyhät pysyisivät sijoillaan.

Paljonpuhuttu 100 euron perusturvan korotuskin hupeni 25 euroksi, kun muut tuet pienenivät ja inflaatio on jo syönyt lopunkin. Kokonaan näppejään nuolemaan jäivät muut köyhät, joita heitäkin on suuri joukko; suurin osa Suomen miljoonasta köyhästä ja vähävaraisesta. Luulisi hävettävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti