tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ai, sinä huomasit senkin!



Vasemmistoliitto on nyt vaikuttamassa hallituksessa ja poliittinen työ näyttäisi olevan sitä, että käydään julkisuudessa pyörtämässä puheita. Varmaan sillä kuriin kannatus nousee kohisten.

Euron pelastamista on maailmalla verrattu siihen, että lapset pakotetaan polkemaan Porschen kaasupoljinta ilman, että kukaan olisi opettanut heitä ohjaamaan. Ennen hallitusneuvotteluja vasemmistolla ja demareilla olisi ollut mahdollisuus ohjata auto oikealle kaistalle, mutta rohkeus ei riittänyt.

Kokoomuksen paletista löytyy monenlaista kikkaa ja kepposta siitä, miten korkoja nostamalla hillitään inflaatiota. Korot nousevat, hinnat nousevat, palkat nousevat ja se on inflaation hillitsemistä.

Tuore ympäristöministeri Ville Niinistö esitteli aamu-tv:ssä loistavan idean uusiutuvan energian tehokkaampaan käyttöön: Aletaan käyttää jo hyödynnettyjä turvesoita. Varmaan me kohta saamme tietää, miten tämä tapahtuu.

Kaikki puolueisiin katsomatta tuntuvat olevan sitä mieltä, että taloudellisesta kurimuksesta ei päästä ilman kasvua. Ja kaikki puolueisiin katsomatta ovat sitä mieltä, että kasvu on vaaraksi ympäristölle ja koko planeetalle.

Asuntomessuilta tulee ihan tuoreet terveiset, että talot on rakennettu vesijättömaalle, joten ei veden pinta varmaankaan ihan lähitulevaisuudessa nouse. Ei ainakaan paljon.

Ilmasto ei ole lämmennyt enää vuosikausiin ja nyt on selvinnyt syy siihen: Suurimmat hiilidioksidipäästöt tulevat Kiinasta, missä syntyvät myös suurimmat rikkipäästöt, jotka estävät auringon lämmön saapumisen maapallon päälle.

Albert Camus kirjoitti vuonna 1956 romaanissaan Putoaminen: ”Emme sano enää kuten entisinä naiiveina aikoina: ´Minä olen tätä mieltä. Onko teillä mitään huomautettavaa sitä vastaan?´ Olemme tulleet viisaammiksi. Dialogin on syrjäyttänyt julkilausuma: ´Totuus on se ja se. Väittäkää vastaan jos mielenne tekee, meitä se ei kiinnosta.´”

Tämän jälkeen on tapahtunut ironinen irtiotto, jonka mukaan totuuksia on vaikka kuinka monta ja ne ovat keskenään kaikki samanarvoisia.

Tuleepa tästä mieleeni entinen myymäläauton kuljettaja, joka möi mökinmuijalle pilaantunutta jauhelihaa. Akan valitukseen myyjä totesi vain: - Ai sinä huomasit sen ja antoi tilalle uuden jauhelihan. Seuraavan kerran akka tuli autoon ja valitti, että sekin liha oli pilaantunutta, mihin kuski: - Ai sinä huomasit senkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti