perjantai 19. marraskuuta 2010

Iso Paha Susi ja kolme pientä porsasta kuuntelevat Vuorisaarnaa


Eilen MTV3:n kymmenen uutisissa esitettiin spektaakkeli, jonka käsikirjoittajaa ja ohjaajaa ei mainittu, vaikka esitys sen olisi hyvin ansainnut.

Pääosassa oli Etlan Sixten Korkman, joka uhkui, puhkui ja puhisi, että EU:ssa ei europarlamentaarikoilla ole tarpeeksi taloudellista valtaa. Selvähän tämä tietysti, koska taloudellinen valta on siellä, missä on suuri raha. Kasvottomilla markkinoilla, jotka pistävät suuretkin linnat ja palatsit horjumaan. Sixtenhän tämän tietysti tietää, koska juuri hän on tämän vallan edustaja, Iso Paha Susi.

Tämän jälkeen näyttämölle astui Liisa Jaakonsaari (sd). Hänen olkitalostaan saatiin kuulla oraakkelimainen ennustus Euron tulevaisuudesta, joka on nyt pahassa vaarassa, kun jäsenvaltioissa on pikkupuolueita, jotka vaativat koko EU:n hajottamista. Näitä on vallankin uusissa, köyhissä jäsenmaissa. On tosi, tosi paha juttu, jos nämä puolueet tulvat vaaleissa valtaan ja sitten meillä ei enää olekaan yhteistä valuuttaa. Ihan kuin sadussa. Ihan kuin taloudellinen valta antaisi tapahtua jotain ilman, että päätös on sen oma.

Seuraavaksi kulisseista astui turvetalon omistaja Sirpa Pietikäinen (kok), joka oli paljon luottavaisempi suhteessa rahaan ja Isoon Pahaan Suteen. Valta ei romahtamalla ole heti Eurosta luopumasta. Jos euro häviää, niin se tapahtuu hitaasti nakertamalla, kun usko ja luottamus siihen horjuvat. Niin maailma siis loppuu: Ei pamahda, vaan vingahtaa.

Ekologisen tuulitalon rakentanut Heidi Hautala (vihr) loihe lausumaan, että EU:ssa on oltu kurittomia. On rikottu lakeja ja sääntöjä ja juuri siksi ollaan liemessä. Erityisesti EU:n isot ja voimakkaat valtiot ovat olleet hyvin kurittomia. Ja mikä pahinta ne ovat esimerkillään osoittaneet myös muille, ettei säännöistä ja säädöksistä tarvitse välittää. Suomi tässä nyt joutuu isompiaan ojentamaan ja neuvomaan, vaikka Iso Paha Susi juuri sanoi: "It's the economy, stupid"Ja Iso Paha Susi puhkuu ja puhisee varmasti niin kauan kuin viimeinenkin killinki on kaikkien talojen nurkista kerätty suurille pankeille ja Euroopan rikkaalle rahaeliitille. Jossain vaiheessa näytelmää jo esitettiin laskelma, että Irlannin pankkien pelastamiseen tarvitaan vain puolet siitä, mitä Suomi antoi Kreikalle.

Irlantiin Suomen tarvitsee antaa vain vaivaiset 500 miljoonaa viiva yksi miljardi siis tuhat miljoonaa. Eihän se tee kuin sata tai parisataa euroa jokaista suomalaista kohti. No sillä lailla. Mikäpä hätä tässä sitten. Tietysti saman rahan voisi laittaa suomalaisen köyhyyden poistamiseen, mutta näin porvarit priorisoivat. Ensin ruokitaan kylläiset ja vasta sitten nälkäiset, jos silloinkaan.

Kovin on siis heikoista aineista pienten possujen talot rakennettu. Iso Paha Susi puhkuu ja puhisee ja talot kaatuvat yksi toisensa jälkeen.

Kaikkein viisainkin possu näyttää unohtaneen, mitä kirjojen kirjan Vuorisaarnassa sanotaan: ”Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.

Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.

Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.

Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui ja sen sortuminen oli suuri.”

Ja kun Jeesus lopetti nämä puheet, olivat kansanjoukot hämmästyksissään hänen opetuksestansa, sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa.” (Matteus 7. 24-29.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti