torstai 5. toukokuuta 2011

Keinottelijat mädättävät nälkäisten leivän





Eilen pomppasi netistä päin naamaa Nordean suuri ja kallis mainos, jossa sanottiin suurin piirtein näin: Älä anna inflaation syödä varallisuuttasi. Sijoita elintarvikkeisiin.

Kaikki tämä keinottelu on poissa nälkäisten suusta. Kun elintarvikkeilla keinotellaan, se tietää väistämättä ruuan hintojen nousua. Eikö tämä jos mikä ole täysin moraalitonta.

Ruualla käytävä futuurikauppa on ottanut jo kylvämättömänkin sadon rahastukseensa.

Ilmeisesti nyt ollaan jälleen houkuttelemassa myös piensijoittajia ruuualla tapahtuvaan keinotteluun, mistä seurauksena saattaa olla seuraava kupla, jolla myös tuulipukukansalta rahastetaan taskut tyhijksi.

Keinottelun kohteena oleva ruoka mätänee siiloissa ja varastoissa samaan aikaan, kun ihmiset kuolevat nälkään ja kärsivät aliravitsemuksesta.

”Nälkä ja aliravitsemus on myös yksi suurimpia ihmiskunnan ongelmia. Aliravittuja ja nälkäisiä ihmisiä elää maapallolla lähes miljardi, lähinnä kehitysmaissa Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Vuosittain lähes 10 miljoonaa ihmistä kuolee nälkään ja aliravitsemukseen. Monet kehittyneet maat auttavat köyhiä kehitysmaita elintarvikeavun kautta torjumaan nälkää. Ongelmana on toisaalta pidetty myös halpojen elintarvikkeiden myyntiä kehitysmaihin, joiden omat viljelijät ovat joutuneet lopettamaan viljelyn vaarantaen näin paikallisen ruokaturvan.” Näin tietää kertoa Wikipedia.

Eikö ihmisiä hävetä enää mikään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti