keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Velkakriisii, velkakriisi, huutavat alijäämäterroristit ja systeeminpyörittäjät

Jos Hetemäen (kas kun on sattunutkin pojalle isän nimi) verotyöryhmän esitys toteutuu, niin verotulojen määrä ei kasva. Verot vain tulevat entistä enemmän köyhien maksettaviksi, koska jokaiseen tuotteeseen, joka köyhän on pakko ostaa, sisältyy korotettu vero ja näin ostovoima heikkenee entisestään.

Tämä tarkoittaa sitä, että esityksellä ei ole työllistävää vaikutusta niin kuin nyt väitetään.

Sen sijaan rikkaat ja hyvätuloiset maksavat entistä vähemmän.

Laittaessaan pieni- ja keskituloisille lisää verotaakkaa sinivihreä porvarihallitus tietää, että pienistä puroista syntyvät suuret virrat. Ja tämä rahaa menee rahan tykö. Pankkien kautta korkoina ja kuoletuksina maailman raharikkaille, joita on 10 prosenttia koko maailman väestöstä.

Suomi on velkaantunut, niin kuin me kaikki jo tiedämme. Ja alijäämäterroristit ovat entistä useammin äänessä.

Nyt köyhien ja vähävaraisten maksettavaksi laitetaan ne velat, jotka ovat syntyneet, kun sinivihreä porvarihallitus on pääomittanut pankkeja ja antanut runsaskätisiä verohelpotuksia pääomalle, joka ei ole epäröinyt viedä työpaikkoja halvan työvoiman maihin aina, kun tilaisuus on tarjoutunut.

Näin maksimoidut voitot on piilotettu veroparatiiseihin eikä niillä siten luoda hyvinvointia yhtään missään.

Ja koska verojen määrä ei lisäänny, otetaan puukko apuun. Leikataan palveluita ja pannaan uusia maksuja. Tällä tavalla jäävät pienituloiset osattomiksi yhteiskunnan palveluista eivätkä he saa maksamalleen verolle mitään vastiketta. Vielä vähemmän sitten, kun kaikki yhteiskunnan palvelut on yksityistetty.

Kun velat tulevat maksuun, huudetaan kansaa apuun isänmaan nimissä. Taas rikkaat kulkevat hattu kädessä ja huutavat: Velkakriisi, Velkakriisi, Velkakriisi! Ja systeeminpyörittäjät käskevät meitä ajattelemaan kokonaisuutta. Ihan niin kuin me jotain muuta vielä kykenisimme ajattelemaan.

Näin on Suomessa toteutumassa tasavero, jossa köyhät kantavat suhteellisesti suuremman verotaakan kuin rikkaat.

Vasemmisto vaati progressiivista verotusta. Tämä kannatta muistaa, kun lähtee äänestämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti